Over Nanana’s Kitchen

Eurice is opgegroeid in Mozambique in het Zuid-Oosten van Afrika. De culturele en culinaire mix van Afrikaanse, Portugese, Arabische, Indische en Chinese invloeden proef je volop terug in de traditionele gerechten. Wist je bijvoorbeeld dat kip piri-piri oorspronkelijk uit Mozambique komt? The Frango a Cafreal werd het genoemd. De Portugezen waren er dol op en noemden de speciale kruidenmix ‘piri-piri’ en is nu nog steeds wereldwijd een favoriet.

Geïnspireerd door de Afrikaanse en Portugese keuken

Verse ingrediënten met geurige specerijen omtoveren tot een smaakvol gerecht is Eurice met de paplepel ingegoten. Haar bijnaam in Mozambique is Nanana omdat ze als klein meisje dol was op bananen – in het Portugees “bananas” – wat ze consequent verkeerd uitsprak als “nanana”. Vandaar Nanana’s Kitchen. Overal waar Eurice op de wereld heeft gewoond, van Mozambique, Portugal via Zuid-Afrika tot en met nu in Nederland, heeft ze inspiratie opgedaan van de lokale keukens. Die recepten bracht ze mee naar Nederland. Bij vrienden en familie viel dat zo in de smaak, dat ze besloot om van haar passie haar werk te maken.

Inmiddels woont Eurice ruim 10 jaar in Nederland. In het begin was het leren kennen van een nieuwe cultuur best uitdagend. Daarom helpt zij andere vrouwen die net in Nederland zijn komen wonen aan een plek waar ze samen kunnen koken, recepten kunnen uitwisselen en verhalen kunnen delen. Zo wil Eurice iedereen verwennen met de lekkerste gerechten uit alle windstreken, gekookt en gebakken met veel liefde en passie.
Neem gerust contact op om de de cateringmogelijkheden te bespreken.